onsdag 7 augusti 2013

Tjäna pengar på sin blogg

I detta inlägg kommer jag gå igenom några olika sätt man kan tjäna pengar på sin blogg.

Viktiga saker att tänka på

Det finns några viktiga saker att tänka på när man börjar tjäna pengar på sin blogg. Låt det ta tid. Var inte för girig!

Om du börjar slänga reklam i ansiktet på dina läsare kommer de snabbt att sluta läsa din blogg. Ändra inte din stil att blogga, det var så du fick dina läsare.

Håll dig till ämnet. Välj vilka produkter eller tjänster du marknadsför via din blogg, det ska vara relevant med din bloggs innehåll. På det sättet reagerar inte dina läsare lika starkt på det, samt annonsörerna är nöjda och annonserar gärna igen på din blogg -> du tjänar storkovan!

Försök att vara kreativ och unik när du marknadsför någonting. Videoblogga och berätta om en produkt eller en tjänst som du tycker att dina läsare bara MÅSTE testa! 

Kom ihåg att du inte automatiskt tjänar mer pengar desto mer reklam du gör. Din blogg får inte vara full av reklam, det är ett väldigt effektivt sätt att tappa läsare på.

Här är några olika sätt att komma igång på:

AdSense - AdSense är ett program av Google och är det lättaste sättet att tjäna pengar på sin blogg, men det kan vara svårt att komma upp i några betydande summor, men det innebär absolut ingen ansträngning för dig.

adsense reklam
AdSense reklam på Kissies blogg.








Relevant reklam


AdSense fungerar så att du ansöker om att få börja annonsera på din blogg eller hemsida, och sedan visar AdSense automatiskt relevant reklam till dina läsare. Reklamen baseras sig nämligen på samma sätt som SEO gör, på nyckelord på din hemsida. Har du t.ex. en blogg där du skriver om motion och att gå ner i vikt, kan det visa annonser för piller för att gå ner i vikt.

Därför är AdSense ett väldigt snällt sätt att annonsera ur dina läsares synvinkel eftersom de inte bombarderas av irrelevant reklam som dom inte är intresserade av.

Beroende var du bloggar så finns det olika tillvägagångssätt för att komma igång med AdSense, bloggar du via Blogger är det superlätt att snabbt komma igång eftersom du de har det färdigt implementerat, det är bara att gå under "intäkter"-fliken och ansöka därifrån.

Bloggar du från någon annan platform får du lov att gå in manuellt på AdSense hemsidan och fylla i dina kontaktuppgifter och din bloggadress och skicka in din anöksan på det sättet.

Att få godkännande för AdSense konto kan ta ca 1 vecka.


Sälja annonsutrymme - Att sälja annonsutrymme kan vara svårt för de flesta bloggare, men om du har en starkt nischad blogg som handlar om någonting specifikt är det nog möjligt att hitta intresserade annonsörer. Kom ihåg att inte vara rädd för att kontakta ett företag som du tror skulle ha nytta av att annonsera på din blogg. Det går snabbare att få annonsörer om du själv aktivt letar efter annonsörer istället för att låta de komma till dig.

Att sälja annonsutrymme kan också vara aningen utmanande beroende på vilken bloggplatform du använder. Därför måste du ha på klart förhand hur du har möjlighet att visa någons annonser, om det är endast i textform, som ett blogginlägg, sidobanner, bildutrymme etc.

Eftersom du är annonsförsäljaren här måste du komma ihåg att lägga ett vettigt pris på dina annonsutrymmen.

Produktprover/recensioner - Igen beroende på din nisch och storleken på din blogg kan detta vara en möjlighet för dig. Du kan tjäna pengar på produktprover genom att företag eller organisationer skickar produkter till dig som du använder och recenserar i din blogg. Detta kan självklart också kombineras med affiliatemarknadsföring, som jag berättade om i ett tidigare inlägg.

Det kanske inte är det lättaste att komma igång med och de flesta annonsörer vill nog att du ska ha 10 000-30 000 läsarer per dag för att överväga detta. Men genom att använda sunt förnuft måste du tänka på din nisch och igen ta steget och börja kontakta företag och erbjuda detta som en marknadsföringsmöjlighet för dem.

Är det ett företag som riktar sig mot ungdomar ser de vilken grymt bra möjlighet det är för dem eftersom sociala medier och bloggar är så stora inspirationskällor för ungdomar idag.

Precis som med att sälja annonsutrymmen på sin blogg är det du som lägger priset här, var smart. En taktik kan vara att erbjuda sig att göra en gratis recension av en produkt för att uppvisa att företaget får trafik från just din blogg. På det sättet har företaget egentligen ingenting att förlora, förutom inköpskostnaderna för produkten som de skickade till dig.

Lycka till! Kom ihåg att du kan ställa frågor om du undrar över något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar