tisdag 6 augusti 2013

Affiliatemarknadsföring - Tjäna pengar genom att sälja andras produkter

Affiliatemarknadsföring lätt och kort förklarat:

Du jobbar självständigt med att marknadsföra andras produkter och får provision på olika sätt för att sälja någons produkt.

Ett krav för att du ska börja med affiliating är att du har en distributionskanal, d.v.s. en kanal där du når ut till många människor, det kan vara t.ex. sociala medier, bloggar, hemsidor, e-post o.s.v.. Om du inte har någon kanal, varför inte skapa en? Om du vill börja affiliatemarknadsföra för en webbhandel som säljer kläder -  starta en modeblogg!

Skaffa en nisch!


Det lönar sig att lägga lite tid på att välja vad man ska börja med, och gör inte nybörjarmisstaget som många gör när dom börjar med affiliating - att försöka sälja allt på en gång. Välj en nisch, och lägg lite tid på att hitta en nisch som du är lite insatt i eller har någon slags kunskap eller intresse för. Det är SÅ mycket lättare att sälja en produkt som man själv skulle använda och som man tror på!

Högre konkurrens - Högre marknadsföringskostnader


Beroende på hur du har tänkt marknadsföra dig kan det också vara bra att börja med en marknadsanalys efter att du har valt ut din nisch. Om konkurrensen är hård och det finns stora företag som konkurrerar mot dig, är risken stor att du får slita väldigt hårt för att lyckas ranka högt på google med tanke på SEO, och ser man ur betald marknadsföringssynvinkel (AdWords), lär du hamna på höga kostnader där med. Det finns dock inget som hindrar dig att konkurrera mot andra om du tror eller vet att du kan göra det bättre själv, det kan bara ta lite längre tid, men det lönas säkerligen i slutändan!

Affiliatenätverk


Det lättaste sättet att komma igång med affiliating är att registrera sig till ett affiliatenätverk, vilket är ett nätverk som samlar publishers och annonsörer, i detta fall är du publishern och företaget vars produkter du ska sälja är annonsören.

Några nätverk som jag rekommenderar:

Adrecord - Ett relativt nytt svenskt nätverk, superlätt att komma igång!

Adtraction - Ett nordiskt nätverk, vilket ger möjlighet att nå ut till hela nordiska marknaden.

Double.net - Sveriges största affiliatenätverk, växer otroligt mycket varje dag. Lätt att komma igång med!

Det finns flera saker att komma ihåg när man börjar med affiliating. Det viktigaste är nog tålamod. Beroende på hur aktivt du marknadsför dina produkter kan det dröja ett tag innan första provisionen kommer in, men den känslan är också en känsla som du sent kommer att glömma!

Det här var introduktionen till affiliatemarknadsföringen, om det finns frågor får du gärna ställa dem! Jag kommer att gå djupare in på de olika sakerna i senare inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar